Lahden Juustoseuran Espanjalaiset juustot -ilta
Tarkastelet mennyttä tapahtumaa.
- pe 11.4.2025 klo 18
- Ravintola Koti, Lahden Suurhalli
Tarjolla oli 5 espanjalaista juustoa. Kun kaupasta saa vain Manchegoa, niin nyt sai muutakin!
Idiazábal on Baskimaalta tuleva juusto, joka on valmistetaan pastöroimattomasta lampaanmaidosta.
Valdeon on Leonin alueella valmistettava sinihomejuusto.
Garrotxa on katalonialainen vuohenmaidosta valmistettava kova maalaisjuusto.
Manchego on lampaanmaidosta La Manchan alueella, ja vain siellä valmistettava juusto.
Viidentenä juustona oli oliivilla maustettu lampaanmaitojuusto.
Tunnelmaa viritettiin Espanja -henkisellä musiikilla, ääneen pääsi mm. Julio ja Enrique Iglesias.
Juustojen kanssa tarjoiltiin 3 espanjalaista viiniä, ja tietysti myös alkoholiton vaihtoehto.
Juustojen seurana oli tapas -henkistä naposteltavaa: oliiveja, serranokinkkuleipäsiä, kuivattuja omenaviipaleita, ...
Kahvi & Baskimaan juustokakku päättivät illan.
Tilaisuus oli avec, ja iltaan osallistuu myös Camembert -seura.
Linkistä illan esitykseen, ja alla kuvia tunnelmista.