Kesäkuu / 2024 Parmesaanipiparit

ANNUKAN JUUSTOVINKKI – kesäkuu 2024



 



 

PARMESAANIPIPARIT

125 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

75 g raastettua parmesaania

1/2 tl suolaa 

1/2 dl kylmää vettä

Seesamin siemeniä - vaaleita tai tummia

 

Paloittele kylmä voi kulhoon.

Lisää juusto ja muut kuivan aineet.

Nypi taikina murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi kylmä vesi.
 

Tee taikinasta pari pötkylää ja laita jääkaappiin kovettumaan 1/2 tunniksi.

Kierittele pötkylät seesamin siemenissä.

Leikkaa pötkylästä terävällä veitsellä pyörylöitä pellille. Niitä voi halutessaan vähän muotoillakin.

Piparien päällekin voi ripotella seesamin siemeniä.

 

Paista piparit uuni keskitasolla 200 asteessa n. 10-12 minuuttia, kunnes ovat saaneet sopivasti vähän väriä pintaan.

Jäähdytä piparit leivinpaperin päällä. Säilytä kuivana lasipurkissa.