Kesäkuu / 2024 Parmesaanipiparit
ANNUKAN JUUSTOVINKKI – kesäkuu 2024
PARMESAANIPIPARIT
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g raastettua parmesaania
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä
Seesamin siemeniä - vaaleita tai tummia
Paloittele kylmä voi kulhoon.
Lisää juusto ja muut kuivan aineet.
Nypi taikina murumaiseksi seokseksi.
Lisää lopuksi kylmä vesi.
Tee taikinasta pari pötkylää ja laita jääkaappiin kovettumaan 1/2 tunniksi.
Kierittele pötkylät seesamin siemenissä.
Leikkaa pötkylästä terävällä veitsellä pyörylöitä pellille. Niitä voi halutessaan vähän muotoillakin.
Piparien päällekin voi ripotella seesamin siemeniä.
Paista piparit uuni keskitasolla 200 asteessa n. 10-12 minuuttia, kunnes ovat saaneet sopivasti vähän väriä pintaan.
Jäähdytä piparit leivinpaperin päällä. Säilytä kuivana lasipurkissa.