2/2024 Juusto-sipulipiiras
Juusto-sipulipiiras
Pohja (taikinasta riittää 28 cm:n piirakkapohjaan 2/3 taikinasta ja yhteen pieneen piiraspohjaan, josta voi tehdä vaikka omenapiiraan jälkiruuaksi)
250 g rahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
300 g Herkkujuustolan Vilho-juustoa raastettuna
1 iso sipuli siivutettuna
1 suuri purjo siivutettuna
½ tl suolaa
Mustapippuria
Hunajaa 1 rkl
Reilusti maun mukaan tuoretta timjamia tai kuivattua yrttimaustetta
3 kananmunaa
2dl kuohukermaa
Valmista ensin rahkavoitaikina. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään väh. ½ tunniksi
Lämmitä uuni 200 asteeseen
Levitä taikina piirasvuokaan. Esipaista pohjaa niin, että se vähän kauniisti ruskistuu.
Paista pohjan paistuessa sipulit niin, että ne karamellisoituvat, lisää sipuliseokseen mausteet, hunaja ja suola.
Sekoita kerma, juustoraaste ja kananmunat kulhossa.
Levitä sipuliseos esipaistetun piiraspohjan päälle.
Kaada juusto-kermaseos sipuliseoksen päälle.
Paista n. 180 asteessa (kiertoilma) kauniin ruskeaksi n 20 minuuttia.
Nosta piirakka uunista ja anna täytteen kiinteytyä ennen tarjoilua.
Piirakan voi lämmittää uudelleen tarjoilua varten.
Tarjoa herkullinen piiras salaatin ja hyvän balsamicon kera.