12/2023 Savuporokeitto
ANNUKAN JUUSTOVINKKI
Savuporokeitto - annoksesta tulee keittoa n 7,5 dl.
½ l vettä
½ pkt (250 g) Valion Koskenlaskija- savuporo
½ rkl Vahva tomaatti-pyre (Mutti)
1 pieni salottisipuli
75 g poromurua
2 dl kermaa tai ruokakermaa
1 rkl riistafondi tai naudanlihafondi
½-1 dl Maizena vaalea suuruste
Mustapippuria myllystä
Voit lisätä happoa keittoon esim. sitruunamehua.
Viimeistele tilkalla sherryä.
Tuoretta timjamia ja puolukoita koristeluun.
- Kuullota kattilassa voi-rypsiöljyseoksessa salottisipuli, tomaattipyre, poromuru
- Lisää vesi. Lisää keittoon kuutioitu juusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut.
- Lisää kerma/ruokakerma ja fondi.
- Lisää halutessasi sitruunamehua - MAISTELE (ne hapot 😊) ja aateloi keitto sherryllä.
- Suurusta keitto Maizenalla haluamaasi paksuuteen (½ - 1 dl).
- Mausta mustapippurilla.
- Koristele keitto tuoreilla timjamin oksilla ja puolukoilla.
Ohje pdf -tiedostona